Historiku i kompanise
“Europetrol Durrës Albania” sh.a është shoqëri anonime private me një pronar të vetëm e rregjistruar në Gjykatën e Tiranës me datë 19.01.2002 me Nr. 26993 për importimin e tregtimin e nënprodukteve të naftës. Europetrol është rritur shpejt. Volumi i treguar në vitet e fundit është:
    Në vitin 2007  -  75 milion litra
    Në vitin 2008  -  84 milion litra
    Në vitin 2009  -  85 milion litra

Vlera e qarkullimit të mallrave në vitin 2008 është rreth 104 milion dollarë dhe për vitin 2009 pritet rreth 110 milion dollar. Me ndërtimin e autostradës  Durrës –Kosovë në fund të vitit 2009 ka filluar  eksportin në Kosovë rreth 3000 tonë në muaj.

Pikat Tona Klikoni mbi harte!
Kapacitete depozituese
“Europetrol Durrės Albania” sh.a zotėron rreth 35.000 M/T kapacitete depozituese, nga tė cilat rreth 30.000janė ndėrtuar nė vitin 2009 nė Portin e nėnprodukteve nė Porto Romano me mundėsi pėr tu zgjeruar deri nė 70.000 ton. Nė to mund tė depozitohen tre lloje nėnproduktesh, gasolinė diesel, fuel, bitumen. Per hollesite e Portit Porto Romano shikoni nė website.
Pikat e karburantit
Europetrol zotėron njė rrjet shperndarjeje nė tė gjithė territorin e vėndit me reth 40 pika karburanti dhe brenda vitit 2010 do tė ndėrtojė 10 pika tė reja nė Shqipėri dhe 12 pika tė reja nė Kosovė.
Europetrol Durres Albania